torsdag 12 april 2012

...och regnet det bara öser ner...

Maken och jag har alltså förflyttat oss till skåneland. Det brukar vara varmt och skönt här men inte denna gång. Fast inne i husbilen har vi det mysigt.
Vi startade vid halv elva på påskdagen, stannade i Kumla för att tanka. Maken hittade inte kortet, som han brukar använda när han tankar så han tankade på ett annat kort. Vi var tvungna att åka hem igen för att leta efter det och ev. spärra det. Han hittade det i fickan på sommarjackan. Försenade en timma startade vi på nytt, hade också glömt mina stavar, som jag då tog med. Vi hade åkt ca en timma då kom jag på att köttbullarna vi skulle äta till middag var kvar i kylskåpet! Det ordnade sej ju, kylen i h-bilen var laddad med mer mat, men förargligt var det.
Vi var framme hos vännerna i Svenstorp vid 18-tiden så maken hade kört på bra! Husbilen är lastbilsregistrerad så jag får inte köra den på mitt körkort och inte får man köra så fort med den heller. Nåväl, i köket hos våra vänner stod ett härligt påskbord dukat. Med god mat och dryck i magen så blev det mycket prat och skratt! Kompisar från Vadstena var också där med sin husbil.
När vi gick från husbilen in till kompisarna för att äta så satte jag igång gasolen till kylskåpet och glömde sedan bort det när vi slog över till el. Nästa dag var det +20 i kylskåpet! Alltså, det verkade som vi inte skulle åkt iväg!!! Allt bara strulade så ikväll sa maken "imorgon ligger vi still här, jag ger mej inte ut på vägarna". "Varför då?" "Det är fredag den 13:e!"
Idag har vi varit ute och åkt i alla fall för solen har lyst lite, annars har det mest regnat hela tiden och nu också. Fast man sover ganska skönt när det smattrar på taket eller ligger och läser en bra bok. Just nu läser jag en deckare, "Glasklart" av Karin Wahlberg. Har precis läst ut "Ljusets dotter" av Elisabet Nemert, väldigt bra och spännande, rekomenderas.


Detta är duken jag skrev om i förra inlägget.


Mums för en hungrig mage!


Vårtecken, kanske, för en bonnunge, som jag!

Kram till nästa gång!
2 kommentarer:

  1. Det var mycket som hände, men ni verkar ha tagit det bra. I barndommen åkte vi alltid till Skåne runt Kristi Himmelfärdsdag, och i år har jag så lust på en Skåneresa. Men det passar inte med skolbarn i huset. Vad härligt det verkar med husbil, för en frihetskänsla. Hoppas att resten av resan blir lugnare.

    SvaraRadera
  2. Förstår att ni inte hann inom oss med det strulet i starten. Hoppas verkligen att resten av resan blir mindre strulig. tråkigt att vi skåningar inte kunde bjuda er på fint väder.
    Kram

    SvaraRadera