söndag 20 maj 2012

Knyppelresa

Två inlägg samma dag! Du får stå ut!
Jag är med i en knyppelförening i länet, Örebrouddarna-föreningen med spets. Var ordförande  några år men är nu bara vanlig medlem. Igår, lördag, var vi på vår årliga utflykt. I föreningen finns en resekommitté och de hade ordnat med en väldigt fin resa. Vi besökte först Brinks ull och glas, ett företag, som ligger i närheten av Vreta kloster, Östergötland. Jag, och många med mej, hade aldrig hört talas om det. Vid förmiddagskaffet hos dem, berättade tjejerna vad de håller på med. De har alpackor, angoragetter, får, angorakanin, en merinobagge m.fl. djur. De tar hand om ullen, klipper, tvättar, kardar och spinner, en del ull skickar de på spinning. Annika berättade om alpackan, hur den är till sättet och hur den beter sej, väldigt intressant. Så fick vi se ett nytt litet liv. Medan vi fikade kalvade en alpacka i hagen!

Ensam och allena. Alpackan slickar inte sin unge, hon buffar på den. Den här ungen var den första hon fått så hon visste nog inte riktigt hur hon skulle bete sej.

Här står mamman och undrar vad hon ska göra. Hon la sej hos de andra alpackorna! Angorageten syns i bakgrunden.


Annika med den lille, det blev en kille. Titta på de spinkiga benen, de ska han stå på!


Alpackahannen, nyfiken på vad som händer i hagen bredvid. Hannen kan inte gå med honorna, de slåss!


Angorakaninen, klipps var tredje månad.


Gamla Linköping åkte vi till sedan och Knyppelboden, givetvis! Ett armbandsmönster, lite pärlor till detsamma + några rullar garn blev det.


Visst är han ståtlig, guiden till detta hus, ett orört hem, som finns i Gamla Linköping!


När vi strövade runt och väntade på hemresan fick vi se detta brudpar, Sara och Gustav, säga ja till varandra. De hade åkt dit med häst och vagn.

Det var som sagt en väldigt trevlig resa och fint väder hade vi hela dagen med sol och värme!
Som grädde på moset stannade vi på vägen hem i Hjortkvarn och köpte deras goda glass! Mums!

Slut för idag (tror jag)!
Kram! 


2 kommentarer:

 1. Du kan gärna skriva två, tre, flera inlägg. Alltid lika intressant att läsa dom.
  Vi har varit på en gård här i närheten och lärt oss allt om alpackor. Hasse var väldigt inne på att vi skulle skaffa några såna ett tag. Har inte pratat om det på länge.
  När vi gör vår Sverige resa i sommar måste det bli ett stopp i Linköping känner jag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med du får gärna skriva många inlägg! Vilka fantastiska djur ni fick se, hoppas mamman tar hand om barnet. Angoragarn är ju så mjukt och varmt, hade en sån mössa när jag var liten.
  Roligt med resor där man ser så mycket fint. Ha en riktigt fin pingsthelg!

  SvaraRadera