söndag 22 juli 2012

Sommarteater i Medevi

Kompisarna i Vadstena frågade för några veckor sedan om vi var intresserade av att följa med på Uffe Holmertz' teater i Medevi Brunn. Den skulle handla om 50-talet, närmare bestämt 1958. Det lät ju kul så vi sa ja. Idag var det dags! Halv två spelades den så vi åkte hemifrån i god tid. Söndagen var härlig med sol och lite vind.


Här inne spelades teatern i Högbrunnen. Lokalen rymde ca 100 personer.

Så här såg det väl ut i ett hem på 50-talet.

Mamma i familjen...

...och dottern med pojkvän.

De var underbart härliga på scen, hela gänget!

Ulf Holmertz i egen hög person! Det är han som driver både denna sommarteater och revyerna i Motala på vintern. Här sätter han på en skiva med Tommy Steele.

Istället för att stå i kaffekö i Medevi, åkte vi till Farbrorsstugan vid Övralid och fikade.
Det är en konstig sommar för så fort ett moln skymmer solen så blir det jättekallt och när solen inte skyms av moln får man slita av sej tröja och långbyxor för då är det så varmt!...och de ljumma, sköna kvällarna, dem kan man räkna på ena handens fingrar, tror jag! Ja,ja, gilla läget, var det!

I går kom min fine bror och visade sin nya motorcykel, stolt som en tupp!

Brorsans tjej var också med på sin hoj.

Stora barnbarnet kom till mormor och morfar för att vila lite! Gick nog dåligt för Granne Grävling körde med sin traktor hela tiden, Granne Bilmek startade sin bil med V8-motor (dånade över nejden) och Gräsnissarna körde gräs till Stora gården med alla sina 700 kossor. Sedan blev det kväll och kallt så det var bara att masa sej in. Ack ja, så är livet på landet! 
Kram tills vi hörs!

2 kommentarer:

 1. 1958, då hade det passat mej också.
  Häftiga bågar! Hoppas att dom kör försiktigt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så trevligt ni verkar ha haft det. 1958 var jag 18 år, det är märkligt att tänka sig hur åren har rasat iväg!

  Här har inte varit en enda varm och skön sommarkväll ännu och jag håller helt med dig i din analys av vädret. Det är tröja på och tröja av hela tiden. Antingen svettas eller fryser man!

  Men man sover gott om nätterna i alla fall när det är svalt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera