söndag 26 augusti 2012

Fest i Kollektivanda!

För några år sedan var vi fyra familjer, som träffades regelbundet. Någon döpte oss till Kollektivet. Vi började egentligen att träffas när vi lärde oss att dansa gammalt. Ett av paren var danslärare. Vi hade fester tillsammans, vakade in både sommartid och vintertid, vi gjorde utflykter m.m. m.m.
Nu är vi tre par, Kollektivresterna, som fortfarande träffas men det blir inga nattpleni längre! Igår var vi bjudna till ett av paren och det blev förstås som vanligt mycket skratt och historier berättades och naturligtvis god mat. Ett stående inslag är ost och kex och vin därtill. Om inte ostbrickan serveras skulle det bli för eländigt! Skoja lite, vi klarar oss nog ändå.

Detta är förrätten. De har lite egna kräftor i en damm men hade köpt till lite fler svenska kräftor.
Hustrun i familjen tycker mycket om att plocka bär så till kaffet hade hon bakat en paj med skogshallon i, så mumsigt!
 
En kille i gänget sa när han fick se mej; Inger, vad har Du gjort, har Du virkat håret!
 
Idag, söndag, hade Gällersta Forngård hembygdsdag. Regnet hällde ner på förmiddagen. Inte så kul när man ska sitta ute och visa hantverk. Som tur är så finns det en stor samlingssal och den rymmer allt utom gammelbilarna och smederna! Det var loppis också, kaffeservering, korv, tipspromenad m.m. 
Här visar mamma tvåändsstickning för en intresserad tjej. Jag knypplade.
 
Växtfärgning, så härligt med alla underbara färger och så gott det doftar!
 
Knypplerskor i farten.
 
Inge Vidars tar en paus i spelandet och får en styrketår.
 
...och vädret då...jo, det kom inte en droppe regn på hela eftermiddagen! Det är ju så man tror att det inte är sant! Ganska mycket folk var det och mycket prat blev det så jag har nästan ingen röst kvar och nästan inga bokstäver heller! Men roligt var det att träffa gamla bekanta och prata lite. En härlig eftermiddag, med andra ord!
 
Kram på Dej tills vi hörs!
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Hej Sjusoverskan
  Hittade hit via Elisabeth med Husbilen Dettan - blev nyfiken och kikkade lite här på din blogg... och även om vi är varandras motsatser vad det gäller våra sovvanor, så har vi en del gemensamt också... som husbil och intresset för speedway :)
  Även jag har varit på hembygdsdag... igår här på Vånga hembygdsgård, trevligt!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad kul att Du hittade hit! Det är ju det som är så kul med bloggar, man hittar någon på någons blogg osv.

   Kram Inger

   Radera
 2. Vilka mysiga träffar ni har med gänget! Vi hade också nåt liknande en gång, vi åkte till Skåne varje sensommar, men sen flyttade vi och det dog liksom ut. Men roligt är det.
  Vilka mysiga hembygdsaktiviteter och det påminner mig om att jag precis avanmält mig till knyppling. Jag har knypplat 3 terminer men känner att nu räcker det, inte för att jag kan det, utan mer för att jag bara ville pröva på!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja vi har verkligen mysigt på våra träffar!
   Knyppla som är så roligt...men som sagt det finns annat kul också!

   Kram Inger

   Radera
 3. Skulle visa lite utländska vänner kräftbilder och den du hade va perfekt. Jisses så sugen man kan bli att festa på kräftor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Trevligt att vara till hjälp!

   Vet inte om jag gillar kräftor sådär mycket, räkor är godare!

   Inger

   Radera