torsdag 6 september 2012

Lunch hos Henka

Nog är det väl förkylt att vara förkyld när det äntligen har blivit fint väder! Ett par fina dagar har vi haft med strålande sol och klarblå himmel!

Jag var i alla fall tvungen att hämta medicin så vi åkte till den lilla staden på slätten. Mitt högkostnadskort hade gått ut så det blev ett stort hål i plånboken. Träffade på en gammal kompis från tiden jag hade folkdräktscirkel i Örebro. Det blev naturligtvis STORA kramen och mycket skratt för vi hade en hel del hyss för oss då det begav sej.

Klockan var runt 12 så jag tyckte vi kunde äta lunch på Henkas restaurang. Ja, sa maken, bara han har ärtsoppa och pannkaka och det hade han! Mycket gott var det.

Inhandlade en ny kökslampa, den gamla var sönderbränd så det var ett äventyr att byta glödlampa. Sedan blev det ett impulsköp eller nja, vi hade pratat om att köpa en avfuktare till källaren och nu fick vi syn på en, som stod framme i el-affären så den fick också följa med hem.

Sedan for vi till Örebro i några ärenden och när vi åkte ut ur sta'n så registrerade vi att det åkte en husbil av märket Hymer framför oss med en väldigt stor och lång släpkärra efter. Vi kommenterade lite men fortsatte hem. Husbilen vek av till vänster lite längre fram. Maken gick över till grannen med reservdelar, som vi köpt i Örebro, till åkgräsklipparen. Jag lastade ur bilen och det kom ett stort traktorekipage, som saktade in väldigt. Vände mej om och såg samma husbil, som vi såg i Ö-o, väja för traktorn. Tyckte väl inte det var så konstigt för man får åka lite omvägar från sta'n, de reparerar en bro och vägen är avstängd. ...men så kom maken hemåkande på gräsklipparen. Husbilen skulle svänga ner till grannen men fick se maken och for iväg med blixtens fart, grannen var inte hemma. Maken ringde grannen, som ringde polisen, som ringde hit. Polisen sa att de åker och kollar, ser det tomt ut så åker de ner och ringer på. Är då någon hemma så vill de sälja något annars har de sett ut saker, som de stjäl! Men jag blir så galen, man får inta ha något ifred och misstänksam måste man vara mot allt och alla, tror jag! Hemskt är det!!!

Kram tills vi hörs! Kramar kan man ej stjäla, dem kan man bara ge och ta emot ;-) 

2 kommentarer:

 1. Ja, visst är det retligt att vara förkyld. Vi får krya på oss kvickt båda två!

  Nog är det hemskt att man måste vakta sina ägodelar och vara misstänksam mot allt och alla.

  Förra gången sonen var bortrest och hans hus stod tomt hade han påhälsning och blivit av med en del värdesaker och det trots att de har en granne ganska tätt intill som håller koll.

  Här kommer en kram till dig från mig!

  SvaraRadera
 2. Ni fick en trevlig dag i stan trots din förkylning.
  Avfuktare har vi i duschen, den fungerar jättebra.
  Trist med människor som inte kan låta bli andras saker. Stöldvågor finns det alltid och överallt.
  Krya på dig kram!

  SvaraRadera