söndag 18 november 2012

Besök

Det blev en grå och småregnig söndag hos oss och runt 4-5 plusgrader. Skönt att vara inne och stöka med söndagsmiddagen. Vi hade bjudit hit en god vän, som vi träffar alltför sällan. När vi gjorde ordning lill-stugan, som stora barnbarnet skulle bo i , var han här oftare för han är snickare. Nu tyckte vi att det var på tiden att träffas. Maken och han pratas ju vid i telefonen men denna bedrövliga sommar har vi inte hälsat på och som sagt inte han heller.

 
Voffsegull var naturligtvis med, Molly, en labrador. Förut hade han en svart lab, Elsa. Hon var också alltid med när han kom. Husse och maken gick ut och tittade på nya leksaken och Molly var kvar inne hos mej...och oj vad ledsen hon var...var är husse!
 
Vi började middagen med en sillbit till förrätt och sedan hade jag gjort kalops. Till efterrätt blev det fruktsallad. Jag hade marinerat den i en flaska läsk, blodapelsin. Det blev supergott!
 
 
Till kaffet smaskade vi på en chokladtårta med physalis på och vispgrädde till. Det är två kakor 70 %-ig choklad i och inget mjöl, väldigt enkel att göra.
 
Ikväll tittade jag på Morden i Midsomer och i reklampauserna gjorde jag äntligen klart lill-tjejens fingervantar. Tänkte hon skulle få dem imorgon när vi ska på hennes dansavslutning.
 
En tjej ringde som jag inte har träffat på väldigt länge. Hon gick på vävcirkel för mej för säkert tio år sedan. Nästa år går hon i pension så då ska vi ses, sa hon. Hon kanske tror att man får mer tid då, men jag undrar det, jag! Det var i alla fall kul att höra av henne. 
 
Så var ännu en vecka tillända och adventstiden närmar sej med stormsteg.
Få se om vi får en vit första advent eller!
 
Godnatt och sov så gott!

2 kommentarer:

 1. Vilken trevlig helg ni haft. Och inte tror jag det blir en vit första advent nere i Småland. men vi får se, jag kanske har fel.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det var en väldigt go helg vi hade!
   Hoppas som sagt att snön dröjer!
   Kram Inger

   Radera