lördag 24 november 2012

Mycket hantverk blev det!

Ja, veckan som gått har det blivit en hel del hantverkat, trots en värkande och ömmande tumme!

 I måndags blev lill-stumpans fingervantar färdiga och överlämnade som jag visade då.

På tisdagarna har jag vävcirkel i min hantverkslokal, så och denna vecka. Tjejerna klippte ner mattor, som jag tyvärr inte fotade. Klantigt av mej, jag vet!

Var fjärde onsdagskväll åker jag till Hjortkvarn och har knyppelcirkel för ett antal tjejer. Där har jag nog varit en 10-12 år. Det är ett härligt gäng, fulla av idéer, roligt, även om en av dem hade drömt om mej på natten. Jag hade visst inte varit så trevlig, allt vad hon ville göra, sa jag att det var för svårt! Men, men, hon började knyppla en tomte och det gick väldigt bra! Inga bilder där heller.

 
I torsdags när jag vaknade, var min vänstra tumme alldeles omedgörlig. Ringde vårdcentralen, ät Ipren i 14 dagar och vila tummen och är det inte bättre då får Du återkomma. Jag har ju lite problem med allergi så jag frågade om jag skulle tåla dem. Innan jag hann tala till punkt så sa hon att det är inga problem.
Jag informerade inte henne om vad jag skulle göra på kvällen heller. En kompis och jag hade anmält oss till en kväll med näverstickning eller entrelac. Stickor, virknål och garn ingick i avgiften. Det var bara att sätta igång! Ledaren, Gunnel, var väldigt bra på att lära ut, lugn och metodisk. Vi var 10-11  tjejer...och jag var fast! Oj, vad roligt det var!
Jag kan säja att jag visste dagen efter var tummen satt någonstans!
 
Fredagen blev inte så mycket hantverkande, mera prat om det. Margareta ville att vi skulle äta lunch tillsammans i Kumla. Åt på en salladsbar, som jag aldrig besökt men vilken god mat de hade! Där satt vi och snackade bra länge, sedan "gjorde" vi sta´n. En skön eftermiddag!
 
 
Knyppelföreningen i Örebro hade möte idag, där vi dels knypplade årets julknyppling, dels hade besök av Anita Olsson med make från Uppsala. Hon hade naturligtvis försäljning av garner och mönster m.m. Det kommer alltid många tjejer på detta möte och det är kul. Alla knypplar inte tomten utan det de har på dynan för tillfället.
 
Som sagt, en hantverkets vecka och så härligt jag tycker det är att kunna göra något med sina händer!
Bara det att vända blad i boken jag läser eller forma en limpa eller bullar eller sitta här och släppa loss alla bokstäver!
Ja, man kan rulla tummarna också, om man inte har förbaskat ont i en av dem!!!
 
Kram och natti på Dej! 
 

8 kommentarer:

 1. Vilken rolig vecka, så många olika hantverk du gjort.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det var en rolig vecka om man tycker om hantverk men dessvärre är det lite stökigt här hemma! Det går att åtgärda;-)
   Kram Inger

   Radera
 2. Jag igen...hoppas du blir bättre i din tumme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!
   Efter 1 1/2 dag med Ipren är den inte så ond längre. Skönt!
   Kram Inger

   Radera
 3. Vilken härlig vecka - förutom tummen.Näverstickning verkar häftigt, men för avancerat för mig. Jag håller på med en väst i slätstickning.
  Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tummen är bättre med Ipren!
   Du klarar nävern också, kan jag kan Du!
   Kram Inger

   Radera
 4. Hej, Roligt med en bloggare nästgårds. Hittade dig hos Ingrid (Livet efter 70). Har bara läst lite än hos dig, men återkommer gärna. Ha det bra½

  SvaraRadera
 5. Vilken flit och inte låter du tummen hindra dig från varken det ena eller det andra.
  Hoppas att du tål Iprén för de är väldigt bra mot såna där inflammationer.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera