tisdag 4 december 2012

Tandläkarbesök...

...var det idag på förmiddagen. I oktober, när vi var i Skåne, hade jag köpt seggodis, som jag tuggade på. Då bara det kraschade i vänster käkled och sedan fick jag inte ihop munnen efter ordning. Inte kul alls! Skulle väl uppsökt vården men jag visste att jag skulle bli kallad för undersökning hos tandis i december. Innan jag hann säja någonting, kände han på en gång när han undersökte mej, att det var fel i vänster käkled. Han förklarade vad som hänt med brosk, som har satt sej emellan och ligament, som blivit töjda med svullnad som följd. Jag fick ett träningsschema med rörelser, som jag ska göra så får vi se om det blir bättre. Annars finns det en professor i Stockholm som gör titthål och rensar.
Jag berättade för sköterskan att jag inte fick igen truten utan den glappade hela tiden. Vi kanske ska ta ett tvåkomponentslim och fixa till det, tyckte hon! Ha-ha...

Det är lite bättre väder idag fast det snöar. Just nu har jag 8 minusgrader ute men inne är det varmt som bara den! Maken vill ha varmt så han brassar på pannan!

Vi hade avslutning på vävcirkeln på eftermiddagen och då fick jag en amaryllis och årets glögg med ingefära. Få se hur det smakar, spännande! Jag bjöd på vanlig glögg, pepparkaka och ädelost och en av tjejerna bjöd på en visa, som hon sjunger innan vi tar glöggen, tradition. Inget blev gjort annat än samvaron vid fikabordet med smörgåstårta, nog så viktigt!
 
Julkulestickarna, Arne och Carlos, var på Rapport häromkvällen. De var så "koscheliga"! Jag har stickat en kula och det räcker för mej, tyckte inte det var så rolig stickning.
 
Däremot tycker jag det är kul med adventsstickningen hos bloggen Tålamodspåsen. Man får en ledtråd varje dag. Spännande för man har inte en aning om vad det ska bli!
 
Så nu lämnar jag Dej för dagens uppgift!
 
Ha en fortsatt bra dag i vintermörkret!

7 kommentarer:

 1. Vilken rolig ide med adventsstickningen, jag var in till tålamodspåsen och kikade,jag tror jag ska hoppa på.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jättekul! Tycker Du ska sätta igång!
   Kram Inger

   Radera
 2. Så det kan bli när man äter godis. Jag köpte en stor lakritskola en gång och precis när jag stoppade in hela den där kolan i munnen tänkte jag, det här kommer aldrig att gå. Det gjorde det inte heller för jag bet sönder en tand och fick gå till tandläkare dagen efter. Nu passar jag mig....

  Jag såg också de där stickande herrarna på TV. Vilken idé att sticka julkulor, men din ser ju jättefin ut. Jag tyckte nog att det såg lite pilligt ut.

  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja det är inge roligt att inte kunna bita ihop ordentligt :-(

   Som sagt, någon mer julkula blir det inte!

   Kram Inger

   Radera
 3. Vilken otur, det måste vara obehagligt att inte kunna stänga munnen. Adventstickning låter jul, och den stickade julkulan var riktigt julig. Krya på käken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sjusoverskan6 december 2012 00:21
   Hej Helena!

   Nej,det blir nog ingen knäck för mej i jul :-(

   Nog är det juligt, alldeles vitt utanför fönstret!

   Kram Inger

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera