söndag 27 maj 2012

"Fyllehelg"

Det är inte så farligt som det ser ut i rubriken, handlar bara om födelsedagar!
Min pappa fyllde 87 år i veckan men firades i fredags kväll. En underbar och varm kväll var det, vi satt ute och drack kaffe. Brorsan och hans tjej skulle till parken och dansa. De ordnar dans där en gång om året så det var ju bra att det blev fint väder, trodde vi då! När vi åkte hem så kändes inte himlen riktigt bekväm. Det stämde, för ett fruktansvärt åsk-och regnoväder brakade löst vid halv elva-tiden. Så maffigt att stå och se de ljungande blixtarna fast en gång blixtrade det och smällde samtidigt, inge kul! Varmt och skönt på lördagen igen, handlade present till nästa födelsedagsbarn, vår dotter, 47 år.
Efter att jag kom hem så skurade jag utemöblerna och oljade dem, satte på taket till hammocken och städade av uteplatsen lite. Telefonen ringde, det var kompisarna från Vadstena. De undrade om vi ville ha nattgäster, kom med sin husbil från Eskilstuna. Vi tittade på GP-speedway från Göteborg, kul att Lindgren vann. Han har börjat sin karriär i vår klubb, Indianerna. Därefter blev det schlagerfestivalen, kul att Sverige vann även där fast jag röstade på Babusjkorna, de är så gulliga och låten var bra.
Idag var det alltså födelsedagsfirande igen med god mat i trädgården hos dottern och efterföljande kaffe och tårta.
Mors dag är det ju idag, flaggan är i alla fall hissad här, snart dags att gå ut och hala den. Sonen hade köpt ett lottpaket åt mej, hoppas jag vinner! Jag åkte till mamma igår med en korg, som jag packat med jordgubbar och vispgrädde. Imorgon får vi uppvakta makens mor med en bukett liljekonvaljer, det vill hon ha!


Pappa.

En härlig kväll i trädgården hos mamma och pappa!


Två fotbollskillar, ett syskonbarn och ett syskonbarnbarn.


Morsdagspresent.


På födelsedagskalas hos faster. Stör mej ej, jag spelar!


Min tand är lös, min tand är lös! Ser Du inte att jag tappat den, min första tand!
Hur var det när Du tappade Din första tand, farmor? Kom tandfén då också?
Ja, jag kommer ihåg att det var alldeles märkvärdigt konstigt när jag tappade min första tand men någon tandfé fanns inte då.

Imorgon ska jag avsluta den sista studiecirkeln för säsongen, en knyppelcirkel,
så nu tar jag sommarlov, fast inte från bloggandet! Så lätt slipper Du mej inte!
Kram tills vi hörs!

1 kommentar:

  1. Hos oss kom tuppen och värpte en enkrona i äggkoppen där den tappade tanden låg i vatten över natten. Idag räcker väl knappt en sån liten peng gissar jag.
    Kram

    SvaraRadera