söndag 20 maj 2012

Traktorrally

Efter att ha avslutat den sista cirkeln för säsongen i min vävstuga på onsdagskvällen, åkte vi med husbilen till Vadstena. På Kristi Himmelsfärdsdagen skulle nämligen ett traktorrally gå av stapeln i trakterna runt Vadstena. Det var inte vilka traktorer som helst utan naturligtvis veteranare, maken sysslar med sådana, men han deltog inte. Vi hade husbilen med oss och servade våra kompisar med kaffe och smörgåsar. De hade middagstimme vid Örberga kyrka och där stod vi så de fick komma in och värma sej med fika. Det var sol och fint men kyligt, 8 - 9 grader, och de flesta hade inte hytt på traktorn.

Våra kompisar, Per-Arne först och Kjell sedan. Här åker de en bit på den s.k. 50-lappen. Annars körde de på småvägar, först åt Tåkern till sedan åt vätternhållet. De startade kl.10 och målgången var vid 14-tiden.

Jag hämtade lilla barnbarnet på onsdagseftermiddagen. Eftersom hon inte skulle komma på torsdagen (helg) så var hon tvungen att få pannkakor denna dagen istället! Hon frågade om jag hade några pepparkaksmått, som jag kunde ställa i laggen och grädda i. Så hon letade på en massa mått men det går ju dåligt att grädda med en massa krumelurer i så hon valde hjärtat och en kisse. Sedan hände det något ledsamt så det blev inte så spännande med hjärtanpannkakan. Hon såg inte en geting när hon satte sej på golvet, den stack henne på ovansidan av foten. Hon får väldigt stora bulor av myggstick så vi var lite oroliga men det gick bra till slut. Farfar och hon dissekerade getingen för den var väldigt svart, trodde det var något annat flygetyg men den hade förmodligen kommit in genom skorstenen, därav sotet. Sedan kom pappa och då var allt ok!

Kram tills vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar