måndag 8 oktober 2012

Fest i bygdegården

För ca 30 år sedan började en kompis och jag att snacka om att vi skulle behöva en samlingsplats i bygden, en bygdegård t.ex. Vi spånade lite hit ich dit och fick med oss fler, som hade samma idé. Då hade kommunen lagt ner reningsverket och det låg en bit utanför samhället. Skulle passa bra, tyckte vi. Men kommunen förhalade och höjde priset och var allmänt likgiltiga. Så blev idrottsföreningen inkopplad och då skulle bygdegården ligga mitt i samhället för de skulle ha omklädningsrum och dusch m.m. Det måste ligga intill fotbollsplanen! Nu var det ju inte bara den föreningen, som vi tänkt skulle ha tillgång till lokalen. Fortfarande var kommunen ganska kylig. Då kom förslag att det skulle byggas samman med förskolan och vad sa kommunfolket då, jo ungefär, sätt igång och bygg! Jag klev av det tåget för att ha med förskolefolket att göra, det förstod jag att det skulle ej gå! Så sant, det gnisslade rejält om precis allt som gällde bygdegården och gör så fortfarande.
I lördags hade vi i alla fall 30-årsfest och alla, som varit med i styrelsen, under åren som gått, var bjudna. Ett sextiotal inklusive respektive hade hörsammat inbjudan. Vi minglade runt lite och bjöds på välkomstdrink med snittar. Satte oss till bords och fick mat, fläskfilé, potatisgratäng, grönsaker, sallad och sås. Jättegott! Pratade och skrattade och lyssnade på en medlem, som sammanställt lite historik. Kaffe och tårta och sedan spelade musiken upp till dans. De flesta pratade istället för att dansa, förståeligt, det var ju ett tag sedan man träffades och gamla minnen skulle ventileras!

Glada musikanter! Jan och Peter.
 
Glada miner vid vårt bord!
 
Diskussionens vågor gick höga vid vårt bord!
 
Bygdegårdens första ordförande med sambo.
 
Ordförande idag tillika den, som tillsammans med mej drog igång alltihop!
 
I våras fick jag en ros av en knyppelcirkel vid avslutningen. Den planterade jag ut och nu blommar den för fullt. Jag var tvungen att ta in en, den doftar så gott!
 
Idag är jag lite "down". Hade migrän hela söndagen. Det hjälpte varken med tabletter, mat eller sömn. Inte roligt alls men jag kunde ta det lugnt idag. Röjt lite för jag ska ha syjunta imorgon kväll. Skulle egentligen på knyppling ikväll men ringde och sa att jag sätter mej inte i bilen och kör till Örebro!
 
Nu ska jag nog titta på tv. Mark Levengod ska leta efter sina rötter. Jag tycker han är en så skön kille!
 
Kram tills vi hörs!
 
 
 
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Det är inte lätt när man ska försöka gå samman och ordna någonting. I Fröjel har vi en naturlig samlingaplats i den gamla nedlagda skolan. Den har renoverats och gjorts så fin och där har vi fester av alla de slag.

  Så jobbigt med migrän. Jag har varit förskonad från huvudvärk, men min yngste son har haft ett elände med migränanfall då och då.

  Hoppas det blir en trevlig kväll med syjuntan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har mått rätt så bra idag i alla fall och det var tur när jag skulle fixa lite till syjuntan. Vi hade mysigt ikväll med juntan! Vi brukar köpa två trisslotter varje gång och ikväll vann vi fyra nya lotter!
   Kram Inger

   Radera
 2. Migrän är botten. Hade det en period i mitt liv, men som tur är försvann den för rätt många år sen. Kul att det finns engagerade människor som vill bidra till gemenskap. konflikter verkar svåra att undvika. En vacker ros på bordet! Ha dé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag tror att migränen den här gången hörde samman med förkylningen förra veckan.
   Ja, sommarens sista ros!
   Kram Inger

   Radera
 3. Grattis på namnsdagen Inger!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Detta var intressant!

  SvaraRadera