torsdag 25 oktober 2012

Hos Karin på Ostbiten

Månen lyser på mej genom fönstret när jag sitter här vid datorn. Än är han ju inte full, den lilla rackar´n. Det har varit kyligt idag och den första snön har kommit, inte så den ligger kvar men dock. Det ska bli skönt att slippa köra ut i vinternatten i år och kämpa med snö och vind, bara ta promenaden till postlådan och hämta morgontidningen! På det stora hela är det skönt med pensionärslivet när man är frisk och kry. Maken och jag tar en rask promenad på förmiddagen. Förr sov jag alltid och stressade runt på eftermiddagen och mådde inge vidare.

Idag på eftermiddagen gjorde vi nedslag hos Karin på Ostbiten i Granhammar utanför Örebro.
Hon tillverkar ost av mjölken från kossorna, som hon och maken har. Fjällnära kor har de, en ras, som är utrotningshotad. Mycket god ost, som jag har på min smörgås med olika marmelad.
Ljusstakarna är av betong och väldigt tunga.
 
Vi var ett gäng på 14 centertanter och -gubbe. Loftet är mycket fint ordninggjort med skinn på stolarna och många levande ljus. Hög mysfaktor!
Karin har också stickkafé och kurser i stickning, kallfärgning av garn etc.
 
Det är ett uthus, en lada på en gård och våningen under, där vi sitter och smörjer kråset, gjorde Ernst Kirchsteiger ordning i ett program på TV, Sommartorpet.
Där nere har Karin fullt med garn, så underbara garner, men mina kompisar sa varje gång jag närmade mej garnerna; stopp Inger, Du har garn så det räcker! Fick alltså inget med mej hem, bara goda ostar!
 
När vi anlände så tornade svarta moln upp sej över Kilsbergen och gissa...snön föll över oss!
 
Några bilder från skåneland. Påfågeln är numera naken, i alla fall utan sin vackra stjärtplym! Han vill inte gärna visa sej men han trodde inte att jag såg honom!
 
De hade fått kattungar, fem stycken. De lekte och busade och var ständigt hungriga. Mamman fräste åt dem när de kom. Hon orkade inte med dem men de fick mat av samma matmor som vi fick middag hos!
 
På väg hem från Skåne tog de upp betor. Det hade ju varit fint väder där ett tag så de kom ut på åkrarna utan att köra fast.
 
Neej, nu ska jag fortsätta frossa lite i ost och kex!
 
Kram tills vi hörs!
 
 
  

3 kommentarer:

 1. Så härligt det låter!
  Och så häftigt att ni fick sitta i en lokal som renoverats av "Våran Ernst".
  Tro sjutton det att den påfågeln skämdes och inte ville visa sig.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Så trevligt ni ser ut att ha!Jag avundas er inte snön. Ha dé fortsatt gott!

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt ni verkat ha. Kul att få se live vad Ernst har gjort:) ha det gott:)

  SvaraRadera