söndag 29 april 2012

Födelsedagskalas

Lilla barnbarnet har precis fyllt sex år men vi firade henne idag. Nästan alla som var där var förkylda med snuva, feber och ögonfluss. Fast det gick bra ändå att smörja kråset med kakor och tårta! Jag fick nästan tröjan färdig, tyckte den såg ut som en nattsärk, lång och smal, men den passade ganska bra.


Ska fästa lite trådar, sy i knappar och blocka den. Jag stickade på rundsticka, sydde på var sida om mitt fram och klippte upp, stickade sedan framkanter.


Fick i uppdag att göra prinsesstårta eftersom min mamma inte mådde bra och inte orkade göra någon tårta som hon brukar. En gång förut har jag gjort en dylik så det var lite nervöst. Till synes gick det bra!


De trodde jag köpt rosorna men det finns mycket bra instruktioner att få på nätet.


Min mor hade stickat kläder till Barbie och av oss fick hon lite böcker och pyssel. Det hon mest önskade hade tagit slut i affären men ska komma om fjorton dagar. Lägger ut bild då.

Goda kakor!

...och så blåser jag ut ljusen och morfar hamnar i dimman...


Vårtecken ja, har tittat runt på tomten när jag mådde något så när och såg att björkarna slagit ut!!! Vårkragen blommar för fullt, likaså gullvivorna. Det är mycket knoppar i magnolian och även i fläderbusken! Det kanske kan bli lite flädersaft i år!!! Nästa gång ska jag ta kameran med mej i trädgården. Både kameran och jag har haft dåliga batterier ett tag men jag hoppas nu att energin håller i sej!

 Imorgon ska vi ut och elda nere i samhället. Barnen går fackeltåg till brasan och slänger sedan upp facklorna i den och tänder majbrasan. Så blir det sång och tal och prat med dem som man träffar vid brasan en gång om året. 

På tisdag drar den igång för säsongen, SPEEDWAYEN! Hoppas bara det är fint väder, då packar jag kaffekorgen och drar till "Hea", Sannahed, och hejar på INDIANERNA!  

Så tills dess kram och vi hörs!


4 kommentarer:

 1. Både tröjan och tårtan är så fina.
  Hoppas att både du och kamera batterierna snart är full-laddade igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden!
   Jag brukar resa mej på 10!!!
   Kram

   Radera
 2. Vilken fin tårta. Ser hur proffsig ut som helst.
  Trist att va sjuk. Hoppas att dina batterier snart är laddade.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var en fin tröja och tårta. Verkligen välgjorda. Våra batterier behöver laddas ibland, hoppas du snart är på topp igen.

  SvaraRadera