söndag 2 december 2012

Första advent.

Vi har haft en relativt lugn adventshelg. Löste naturligtvis Melodikrysset igår och sedan tog vi en tur till Gällersta Forngård där det var julmarknad i dagarna två. Jag var med och startade den för sådär 17-18 år sedan. Det var fullt med hantverkare och några tjejer stöpte ljus. Jag handlade ljus till adventsstaken, forngårdens almanacka, krans att hänga på dörren, julkort och saffransbullar. Spelmansmusik var det båda dagarna, underbart!  Konstnär finns alltid på plats och i år var Staffan Ullström där och signerade sin och Kjell Stockhaus´ nya bok.

Ett ex hamnade förstås hos mej!
 
Jag hittade min favoritpippi i boken! Staffan är en underbar konstnär!
 
Det har varit kallt här i helgen, just nu -14 grader, och snöat har det gjort, inte så mycket men det är vitt på marken.
 
Tyckte att småfåglarna behövde få mat så jag laddade med jordnötter, talgbollar och solros-och hampfrö. Det kom nog en ungfågelhackspett för den hade svårt att landa på talgbollen. Gammelhacke bara kom från skogsdungen, schwish, så landade han! Men men, alla barn i början, kanske får hänga ut en större boll.
 
Bäst vi satt och kika på fåglarna när de åt, så kom herr Domherre. Lite blyg var han!
 
Vår kompis i "kollektivet" hade fyllt och ville ej ha någon uppvaktning, men oss slipper hon inte så lätt! Igår kväll satte vi in stöten! Hade köpt glögg med tillbehör, lagat mat, inhandlat ost och kex + dryck och så åkte vi över till henne och maken. Hon visste ju om att vi skulle komma men inte riktigt vad som skulle hända. Det gick väldigt lugnt och sansat till om man betänker hur "kollektivisterna" uppfört sej förut vid födelsedagar!!! Men, men, vi blir ju äldre och förståndigare...nej, vad sa jag nu, menar förstås mer orkeslösa...haha!
 
Mys i vintermörkret!
 
Så har vi alltså begått första advent med första ljuset tänt.
Då är det ju inte så långt till våren, eller...
 
Kram på Dej tills vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder i boken, en duktig konstnär.
  Ja nu får vi inte glömma bort våra småfåglar ute.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Han är väldigt duktig men Stockhaus, som skrivit text till bilderna, går inte av för hackor heller!
   Kram Inger

   Radera
 2. Så roligt att du gillar tofsvipan, det gör jag också, men här på Gotland börjar den bli mer och mer sällsynt. Bönderna har inte tid att köra runt deras bon längre. Förr på våren när Åke harvade satte han ut pinnar när han fick se ett rede med ägg, så att han inte skulle köra över det nästa gång. Han räddade många små fågelungars liv.

  Här är inte så kallt ännu. Idag har vi -5 grader, men vi har mycket mera snö och er ska det komma idag.

  Ha det så gott i julstöket!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag är ju bonnunge så jag har harvat runt tofsvipebon också.

   Huh, idag är det -15! Inge kul!

   Kram Inger

   Radera