fredag 9 november 2012

Long time no seeing...

Fick ett telefonsamtal idag från en knyppelkompis. Hon undrade hur det stod till med mej, det var så länge sedan hon läste något nytt på min blogg. Jaa, vad skulle jag säja... det blir så ibland!


I alla fall så har vi varit i Stockholmia och hälsat på en släkting med familj. Hon är kusin med min mamma men är ett år yngre än mej så vi betraktar oss som kusiner. Vi åkte med husbilen. Såå skönt att ha huset med sej och krypa ner i sin egen säng på kvällen!!! Det blev en fin helg med mycket prat och god mat.

På söndagen åkte vi tillbaka till Närkia för på kvällen skulle jag och en kompis på konsert i Örebro. Det var en minneskonsert över gitarristen Rune Gustafsson. ...och vilken konsert... Det var jazz med en trumpetare, sedan storbandsjazz med Candy Stompers, rock m.m. med Janne Schaffer. När han spelade Brusa högre lilla å, ja, då trodde jag hjärtat skulle hoppa ur led! Efter pausen sjöng bröderna Martin och David Stenmarck sedan spelade Sara Trobäck klassiskt på violin. Det kunde bara inte bli bättre! Sörjde bara att inte kameran kom med.

När jag kom hem från konserten var lilla barnbarnet hos oss. Hon skulle sova över för det var stängt på fritids, höstlov. På morgonen skulle hon duka fram frukost men, farmor, det fanns ju bara tre tallrikar så jag ställde in alltihop igen! Lilla stumpan! Så gick hon ut och hämtade tidningen. Farmor, Du har fått brev från Kroatien! Va, sa jag. Så skrattade hon, pappa och jag la det i er postlåda igår när vi kom! Haha... På kvällen var hon med på knyppelcirkeln och knypplade på sin spets på sin lilla dyna. Pappa kom och hämtade henne så jag packade ner hennes dyna. Då slog hon några slag på min knyppling. Stopp, sa jag, nu är det inte dubbelslag utan vävslag, man väver. Då vände hon ansiktet mot mej och sa; Du farmor är nog lite konstig, det är väl knyppling jag gör! Ridå!

I veckan har jag putsat fönster och satt upp vintergardiner i köket och i allhelgonahelgen hade vi gäster från Vadstena. De kom på lördagen för på eftermiddagen var vi och gymnastiserade skrattmusklerna på revy i Örebro. Det ryktas att det är sista revyn, som Peter Flack sätter upp och det var några år sedan vi var på någon. Hjalmars Julburlesque heter den  och skratta fick vi. Han är helt sanslös när han är Hjalmar från Viiiby! Underbara dansare, sångare och sångerskor. En härlig kväll! När vi passerade kyrkogården gick vi in och tände ljus för våra nära och kära.

Söndagen började med flagghissning och champagnefrukost! Vadstenakompisarna firade 45-årig bröllopsdag. Fin middag i matrummet och flagga på bordet också!
Mycket har som synes hänt sedan sist och än var det inte slut för stora barnbarnet bort i Skottland har begått sin tjugonde födelsedag. Vi talades vid via skype. Hennes mamma, tillika vår dotter, åkte över och firade henne. Vi skickade med lite presenter, pengar, för det är väl det som behövs mest! Saknade henne på födelsdagen!!! Hon kommer hem till jul i alla fall!

Denna vecka har jag bakat matbröd, dottern tog med det sista hem när hon kom tillbaka från Skottland, så det behövdes. Jag bakade ett knäckebröd med torkade blåbär och nötter i, så gott!
Vi har varit mycket ute och gått sedan sist, skönt. Framöver är det lugna gatan, bara Fars Dag på söndag. Vi firar inte men jag ska åka till min pappa med en chokladask, tror jag.

Hörru, ha de' tills vi hörs!
Kram! 

4 kommentarer:

 1. Så mycket trevligheter du upplevt sedan förr blogginlägget, inte undra på att du inte haft tid att blogga.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Mycket har det blivit och mycket roligt har vi haft!
   Ha en bra helg Du också!
   Kram Inger

   Radera
 2. Ssånt härliggt inlägg. Mycket ni varit med om. Hjalmar har vi varit och tittat på några gånger i Örebro. Får se om vi hinner med att lyssna på denna , då vi kommemr tillbaka till Svedala. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, den var sevärd så jag hoppas ni hinner det, beror ju på hur länge ni blir borta!
   Ha en varm och skön helg!
   Kram Inger

   Radera