onsdag 12 september 2018

Oj, vad en vecka går fort!


Jag har inte haft tid att skriva på ett tag.

Vi stod alltså i Landskrona på ställplatsen i småbåtshamnen, lugnt och skönt vid havet, låst på natten mellan 23 och 7.
Det fanns 48 platser och alla hade el. Man kunde tömma både gråvatten och toatanken samt fylla på färskvatten. Toalett och dusch fanns och det kostade 180 kr per natt, billigt, tycker jag.

Borstahusen i Landskrona, långa, långa bryggan. Vi åkte runt lite i Landskrona men kände inte igen oss. De bygger överallt där också och campingen var borta, flyttad, för där hade det kommit upp hus.  

Där uppe står vår lilla husbil. Kenneth sover middag medan jag tar en tur. 

Köpenhamn i diset långt bort.

På onsdagen tråcklade vi oss på småvägar till Tomelilla, slog till hos Anita och Kurt. De hade ordnat med min 70-årsmiddag (fyllde 71 i somras), bokat bord på en Thairestaurang. Efteråt bjöd de på kaffe och kaka hemma hos sej på uteplatsen, mysigt! Vi sov hos dem på natten, mycket trafik utanför men jag satte in öronproppar och sedan sov jag.

Vi hälsade även på hos Anja på Gulåkravägen på torsdagen.

På fredagen drog vi oss norröver till Myresjö och hälsade på hos Maggan och Erling. Hämtade god honung hos dem, maskros-och hallonhonung.

Lördagkväll klockan 18 var vi hemma igen lagom till GP-speedway.

Vi hade tänkt vara borta längre men så kom ju valet emellan. Ni kan förtidsrösta, sa sonen. Ja, men vi kan inte ha förtidsvalvaka!  I många år har vi och ett annat par haft valvaka tillsammans. Vi turas om och i år var det vår tur. Söndagen gick åt till att städa, rösta, handla mat och tillaga densamma.
Ett spännande val blev det och det är inte över än för nu ska sandlådebarnen försöka komma överens om vem som ska styra eller förstöra, ack ja.

Vi ska alltid hitta på en plojgrej, som stöttar sej på vad som hänt under valkampanjen. Det var svårt i år för ingenting fanns direkt som man kunde göra något på. 

Det kom nog fram något om kärnkraften på slutet, så Gun och Roland hade ätit apelsiner och äpplen, sparat och torkat kärnorna och resultatet blev; SLUTFÖRVARING...KÄRNKRAFT.
Uppfinningsrikedom!
 
Måndagen var jag bara trött men på kvällen var det knyppelcirkel i Hjortkvarn.
 
11 september
 
Ronnie Petersson omkommer.


Planen kör in i tornen.

Anna Lindh mördad.
 
Tre hemska händelser, som satt avtryck i historien och på mej, tre väldigt onödiga händelser!
 
 
Så till något så trivialt som syjunta med surströmming ikväll! Så gott! Jag åt nog fem stycken och så drack jag mjölk till så den ligger still i natt.
 
 
 
Ha en riktigt god natt och morgon!
 
 
 


4 kommentarer:

 1. Så mycket trevligt ni gör. Den där semestertrippen söderut med besök hos vänner låter verkligen mysig.
  Surströmming är det ett tag sedan jag åt. Åke hade en kusin som var gift med en norrlänning och så länge han levde bjöds det på surströmming varje höst. Jag vet inte om jag kan säga att det är gott, men visst åt vi några stycken, både Åke och jag.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först tyckte jag inte det var gott men nu äter jag surströmming med förtjusning...men jag måste dricka mjölk till annars kommer den upp som en rap, inte gott!
   Kram Inger

   Radera
 2. Härligt med husbilsturer och att hälsa på vänner.Vi förtidsröstade, men det lär väl ta ytterligare en tid innan allt är på sin plats. Ja de händelser du nämner var dramatiska, men den första skälvan i Sverige var när Olof Palme mördades. Sen tilltog slutenheten i samhället och en massa bevakningar. Vår oskuld fick en knäpp på näsan.
  Surströming älskar jag. Mamma introducerade den tidigt i livet. För mig är det lunchmat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att ta en tur med husbilen, allt packat bara att ge sej iväg!
   Mums med surströmming!
   Kram Inger

   Radera