fredag 20 december 2019

Oj, det är snart jul!

 
Om man ser till vädret så får man ingen känsla av att det snart är jul!
Nej, det ska vara snö och några grader kallt.
Nu är det bara lerigt och blött.
Idag har det varit mörkt för dimman har stått vid husknuten hela dagen.
 
Jag är på banan i alla fall, planerat så jag inte behöver stressa.
 
Bakat tre sorters kakor, två whiskykakor, saffran och matbröd.
Idag har jag lagt in sill och gjort sillsallad.
Städar, tvättar och plockar och pyntar allt emellanåt.
 
Jag har tre adventsgrejer på gång, två stickningar och en knyppling.
Man får en ledtråd åt gången, kul.
Yll och tyll har den här adventsstickningen, ska bli en halskrage.

Gudrun Carlsson ger oss en ny ledtråd varannan dag.

Maja Karlsson tycker att vi ska sticka vantar.
Jag är inte i fas med hantverken men det blir dagar långt framöver!
 
Doppekatt bodde hos oss några dagar.
Han trycker sej mot det varma elementet och ser ut att må prima!
 
I onsdags åkte jag till Sköllersta kyrka och lyssnade
 och sjöng med när kören sjöng in julen, så stämningsfullt.
 
Nu ska jag ge mej på elisamatildas fredagsknåp.
 
Fem en fredag v.51: God jul!
 
1. Vad gillar du mest med julen?
Jag tycker det är så skönt att koppla av och känna ro tillsammans med mina kära.
 
2. Hur kommer du spendera årets jul?
Maken och jag ska fira julafton hos sonen med familj.
Sonens svärfar firar också tillsammans med oss.
Juldagen bara är jag!
På annandagen har mamma eftermiddagskaffe för alla i släkten som vill komma.
 
3. När slutade du tro på tomten?
Jag har aldrig trott på tomten.
 
4. Byter du någonsin en julklapp du får?
Jag tror inte att jag bytt någon julklapp men om det inte passar i storlek,
kläder eller skor, så måste man ju byta.
 
5. Brukar du ha uppesittarkväll?
Nej, jag brukar inte ha någon speciell uppesittarkväll annat än att vi tittar kanske på Bingolotto.
Vi smakar av skinka, sill, sillsallad och bröd.
 
Tack elisamatilda för många härliga frågor under året!
 
Jag hittade något bra på facebook.
Till alla som städar och putsar frenetiskt inför julen;
-det är Jesusbarnet som kommer, inte hälsovårdsnämnden!
 
Ha en skön helg!


15 kommentarer:

  1. Kul att läsa dina svar Inger.
    Visst är de där sista klokorden bra. Så borde vi tänka i stället för att stressa.
    Ha en fin helg du också och God Jul!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stressar inte, sitter i soffhörnet och tittar på skidor och stickar, gött!
      Kram Inger

      Radera
  2. Vilken klok och rolig avslutning. Fina arbeten du har på gång.
    Jag har pysslat en del den gångna veckan, men i morgon ska det bli en matdag. Vi ska ha knytis hos dottern med familj och jag ska bidra med Janssons och hemgjord rödbetssallad. Ha bakat kakor som jag ska ha med.
    Ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg att ni är i Sverige och ska fira jul. Ingen vit jul här heller! Så gott med all den goa julmaten!
      Ha en riktigt GOD JUL du också!

      Radera
  3. Ha en riktigt god och glad jul tillsamman med de dina! Julkram!

    SvaraRadera
  4. Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ​​men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ''. Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple@gmail.com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd.

    SvaraRadera
  5. Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ​​men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ''. Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple@gmail.com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd.

    SvaraRadera
  6. Jag skulle vilja dela mitt vittnesbörd med dig från alla människor i världen. Sandra från England Bara the Finder, jag gifte mig med min man för två år sedan och vi började ha problem hemma, slutade att sova i samma säng om de små saker som alltid kommer hem sent på kvällen, dricker för mycket och sover alltid med andra kvinnor på sidan. Jag har aldrig älskat någon annan än honom i mitt liv. Han är fadern till mitt barn, och jag vill inte tappa honom eftersom vi har arbetat så hårt tillsammans för att bli det vi har idag. för några månader sedan är han nu anpassad till att leva med mig och baby, att vara ensamstående förälder kan vara svårt ibland, så jag har ingen
    Jag vände mig och var trasig. mitt hjärta ringde min mamma och förklarade allt för henne, min mor berättade om dr. de andra tre och ett halvt åren, och det var ett mirakel, de kom tillbaka till varandra. Han skickades till Dr.pellar, på hans e-postadress: drpellar@gmail.com
    och för att förklara för honom allt som han hade lovat mig att inte oroa mig för, att han skulle bli fascinerad och få saker att återgå till det sätt vi älskar så mycket igen, och det var en annan kvinnlig anda som kontrollerade min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar om jag tror att jag sa ok. Så han gav mig besväret, och två dagar senare återvände min kärlek för att be mig om förlåtelse. det är därför jag bestämde mig för att dela mina erfarenheter med alla som har problem med att kontakta Dr.pellar frigjorde många bilar på hans e-post: drpellar@gmail.com
    (1) Om du vill få ditt ex.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Vill du bli befordrad till ditt kontor?
    (4) Vill du att kvinnor / män ska springa efter dig?
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Vill du bli rik?
    (7) Vill du binda din man / hustru
    din för alltid?
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Växtvård
    (10) vinner lotteriet

    SvaraRadera
  7. TACK TILL STOR Dr.Sango för att lösa Mina problem med hans e-post är spellspecialistcaster937@gmail.com
    Jag heter Miss Fatima. Jag var gift med min man i 5 år. Vi bodde lyckligt tillsammans i år, inte förrän han åkte till Australien på affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar jag mig och barnen och älskar henne ensam, så när min man kom tillbaka ur vägen sa han att han inte gjorde det Jag vill inte längre se mig och mina barn, så han körde oss ur huset och åkte till Australien för att träffa den här andra kvinnan. både jag och mina barn var så frustrerade och jag stannade hos min mamma och jag skulle inte bete mig bra eftersom min mor gifte sig med en annan man efter att min far dog så att mannen som gifte sig inte behandlade henne väl och mina barn var så förvirrade. och jag letade efter ett sätt att få min man hem för jag älskar honom och jag respekterar honom så mycket att en dag när jag bläddrade på min dator såg jag mannen som Dr.Sango hjälpte till att få sin fru tillbaka för honom, vittnesbörd som delades på internet av många flickor och jag var så imponerad att jag trodde att jag försökte.
    Till att börja med var jag rädd, men med tanke på vad mina barn och jag gick igenom kontaktade jag Dr.Sango och gjorde allt han bad mig göra med tro och han sa till mig att hålla mig lugn bara i 24 timmar som min man skulle ge mig tillbaka till min största överraskning Jag fick ett samtal från min man häromdagen och frågade om barnen och jag ringde Dr.Sango och han sa att hans problem löstes av min son. så jag kom tillbaka till min familj efter en lång stress av att stoppa den onda damen, med all den hjälp från Dr.Sango, jag vill att ni alla ska gå med mig i det här forumet tack så mycket Dr.Sango och jag också råd för alla i sådana eller liknande problem eller problem som han behöver för att kontakta honom på sin e-post spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.
    SPECIALISERAD I NÄSTA SERIEN.
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Om du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Om du vill bli rik.
    (7) Om du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Hur du är lurad och vill återvinna dina förlorade pengar.
    (10) om du vill avsluta skilsmässan.
    (11) om du vill skilja dig från din man.
    (12) om du vill att dina önskemål beviljas.
    (13) Graviditet för att bli gravid
    (14) Se till att du får problematiska rättsfall och skilsmässa oavsett scen
    (15) Sluta äktenskapet eller förhållandet från separationen.
    (16) om du har några sjukdomar som (H OCH V), (cancer) eller någon sjukdom.
    (17) om du behöver böner för ditt barn eller för dig själv.
    (18) du vill bota diabetes, herpesmedicin, HIV- och AIDS-medicin, bröstcancermedicin och cancerläkemedel,
    igen, se till att kontakta honom via e-post på spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.

    SvaraRadera
  8. Snälla, min kära vän, jag är ledsen för att ha läst det här inlägget, jag ser bara hennes sätt att hjälpa vem som kommer att behöva den hjälp jag har. se till att du läser detta mitt vittnesmål till slutet att det är en livshistoria eftersom det är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för alla att höra. Jag var gift i 3 år, och för det fjärde året av mitt äktenskap, tog en annan kvinna bort min älskare, och min man lämnade mig och mina barn, och vi led i två år tills jag träffade en plats där en man med namnet Ytterpräst Dr.Sango hjälpte jag bestämde mig för att försöka hjälpa honom att föra sin älskare hem och lita på mig för att bara skicka honom min bild och hans detaljer till honom och den mannen och efter två dagar när han sa till mig såg jag bilen jag gick in i hus och såg att det var min make och han kom till mig och barnen och det är därför jag är glad att se var och en av er i liknande möte med den här mannen eftersom jag inte kan svära ditt liv. Ett väldigt starkt stavspel och dess stava fungerar mycket bra utan biverkningar om du vill ha mer information om prästen Dr.Sango Lider du verkligen i ditt förhållande nu? Vill du att högpräst Dr.Sangos ingripande i din relation ska hjälpa till att reparera din relation? kontakta honom idag via hans e-postadress: spellspecialistcaster937@gmail.com
    om du har några problem i följande fråga
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill ha en baby.
    (5) Örtvård
    (6) Du vill bli rik.
    (7) Du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Låt människor lyda dina ord och uttrycka din önskan
    (10) E.T.C Case Solution
    Kontakta dem på ditt spellspecialistcaster937@gmail.com e-templ
    och lösa alla dina problem

    SvaraRadera
  9. Jag vill agera din testament
    Jag heter Sheri från USA
    Det måste vara det vittnesbörd som alla måste läsa, jag är här för att hela världen ska veta om mannen som räddade mitt förhållande, och den här stora mannen heter Dr.Pellar. Det gjorde ett bra jobb för mig att ta med min ex-älskare som lämnade mig och lovade att han aldrig skulle komma tillbaka till mig igen. Tack vare detta insåg jag att att ge detaljer om Dr. Pelar har gett många fördelar till världen för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom, som hjälper dig att reparera detta trasiga förhållande eller ditt äktenskap. Du kan kontakta honom via hans e-postadress: drpellar@gmail.com Kontakta honom så ser du hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande nummer
    (1) Du vill ha ditt ex.
    (2) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (3) Du vill åtföljas av män / kvinnor.
    (4) Du vill ha ett barn.
    (5) Du är en entreprenör och du vill vinna kontrakt
    (6) Du vill att din man ska vara din för alltid
    (7) Du behöver andlig hjälp.
    (8) Du har blivit lurad och vill återta dina förlorade pengar.
    (9) Avsluta skilsmässa
    (10) Angivande av pengarritualen
    (11) Vinn valet
    om du behöver hjälp kontakta Dr. Pellar via e-post och han är den som räddade mitt äktenskap och nu är jag verkligen glad att nu hans e-postadress är drpellar@gmail.com

    SvaraRadera
  10. Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci.

    SvaraRadera
  11. Chcem informovať svet, že existuje skutočné a efektívne online kúzlo, ktoré je silné a originálne, doktor Fayosa, nedávno mi pomohol znovu spojiť môj vzťah s mojím bývalým manželom, ktorý ma opustil, kontaktoval som doktora Fayosu, vrhol lásku kúzlo pre mňa a môj bývalý manžel, ktorý povedal, že so mnou už nechce mať nič spoločné a nechal mi viac ako 3 roky, zavolal mi a začal ma prosiť, aby som sa k nemu vrátil, je teraz späť s toľkou milostnou vášňou a starostlivosť, som rád, že môžem všetkým dať vedieť, že kúzlo má schopnosť liečiť a obnovovať narušené vzťahy a prinavrátiť ich späť. Každému, kto číta tento článok a potrebuje jeho pomoc, môže doktor Fayosa ponúknuť aj akýkoľvek druh pomoci, ako napríklad, riešenie prípadov rozvodu, súdnych prípadov, kúzla smrti, duchovnej ochrany, ďakujem, kontaktujte Dr. Fayosu na e-mailovej adrese: (Fayosasolusionhome@gmail.com) alebo priamo na adrese whatssapp +2348151918774

    SvaraRadera
  12. Har du någonsin blivit utsatt för en bluff? Förlorat din plånbok eller pengar till falska hackare eller långivare online? Jag ber dig att kontakta denna pålitliga hacker och återställningsexpert GENUINE HACKER. Jag var ett offer för falska personer som utgav sig som binära optioner och bitcoin-investerare, jag förlorade en summa på $10 000 och 2BTC från min bitcoin-plånbok till dessa bedragare. Det tog ett tag innan jag insåg att de var falska och kände mig riktigt sårad. Sedan hörde en vän till mig om det och rekommenderade mig till GENUINE HACKER som hjälpte mig att återställa allt jag förlorat. För mer information skicka ett e-postmeddelande till GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

    SvaraRadera