söndag 19 februari 2012

Ingen Ranelid

Igårkväll var vi bjudna till goda vänner. Vi har hållit ihop i över fyrtio år! Inte klokt; är vi så gamla, nej säjer maken, vi har bara levt en massa år! Så sant! Tre par var vi som träffades och pratade, skrattade (skämten haglade friskt) och åt och drack gott. Det måste vara ost till efterrätt annars bryter en av oss ihop, törs inte annat än att bjuda på ost och kex. Klockan var väl ett när vi kom hem och då var det +3, regn och väldigt halt!
Natten innan när jag jobbade var det -9! Väldiga väderomslag men det är skönt att det töar. Snart kan jag gå ut och göra vårskriket!
Bra att det varit väldig tjäle i år för då dör ju både mördarsniglarna och fästingarna!
Alltså, nattuggla som jag är, inte kunde jag väl gå och lägga mej när vi kom hem inatt! Nej, satte mej vid datorn ett par timmar! Och hur mår jag idag; inge vidare (jag körde hem inatt så det är inte det). Jag ska aldrig vara uppe till tre igen! Tro't den som vill...
Maken och jag har burit in ved idag och jag har gett fåglarna lite mat. Nu knypplar jag ben på tuppen, snart kan jag stärka den och ta bort den från dynan. Spännande! Sedan ska den monteras och så ska jag åka till Kumla och få den inramad av bästa ramaffären Contura.
Många goda ostar fick vi med frukt och grönt till.

Och naturligtvis smörgåskex också!

Blåbärspaj, vispgrädde och därtill kaffe. Det var väldigt gott, ska jag säja!
Nähej, tittar ut genom fönstret och ser att jag får nog dröja med vårskriket lite till, det kommer SNÖ!
Sjusoverskan out...

2 kommentarer:

  1. http://mlohek.blogspot.com/2011/11/anglakor.html
    På den här sidan kan du gå in och kika på änglarna jag knypplar.
    Alla ostar och blåbärspaj ser mums ut.
    Kram

    SvaraRadera