tisdag 25 september 2012

Kalas på Torstabacken

Två bemärkelsedagar på en dag, vad sägs om det! Makens födelsedag och vår bröllopsdag infaller på samma dag, i måndags, men vi firade för släkt och vänner i söndags.
Inspirationen rann till i veckan så det blev sex sorters kakor bakade. När sonen tittade på kakfaten och räknade kommenterade han naturligtvis, det fattas en sort, mamma, och så la han av världens smile!

När jag skulle göra tårta då tog fantasin slut så det blev "köpetårta", en Budapest!
 
Sex sorters kakor, en del har jag aldrig gjort förut. Bullarna saknas på bilden, naturligtvis kanelbullar, som maken älskar. Lilla barnbarnet var lite orolig men jag sa att jag sparat en påse "finbullar" åt henne och mej. Då blev hon nöjd! Finbullarna, som hon älskar är kalljästa bullar.
 
Lite mys måste man ha i höstrusket för det var lite kulet, mulet i söndags.
 
Sommarens sista ros fick maken av sonens svärfar. En blomma var utslagen men sedan hade tre av knopparna slagit ut och som den doftar!!!
Ett brev på rim kom via mejl till morfar från stora barnbarnet, som är ute i stora vida världen. Det är för personligt att visa, men vi klämde tårar både han och jag.
 
Eftersom vi har bröllopsdag på samma dag så brukar vi få en flaska vin av en go vän, att njuta av i höst!
Måste berätta vad min mamma sa när vi gifte oss! Vi har varit gifta i 46 år och maken fyllde i år 67 så då kan Du räkna ut att han fyllde 21 år den dagen vi ingick i det äkta ståndet. På den tiden, stenåldern som stora barnbarnet säjer, så blev man myndig vid 21, så mamma sa: stackare, han får ju bara en annan förmyndare!!! Kul kul...
 
Alltnog och emedan...igår, den rätta dagen, fick vi alltså för oss själva, ganska skönt! Vi bestämde oss för att gå ut och äta så vi letade lite restauranger och hamnade på ett ställe med "goer mad å möe mad å mad i rättan ti", som skåningen säjer!
 
  
Vi började med sillatallrik sedan sallad, varmrätt, ost och kaffe och kaka. Mätta och belåtna åkte vi vidare och träffade en gammal kompis, som racar med gamla bilar.
Hade packat med oss kakor och bullar och hälsade på makens mor så hon fick träffa sonen på födelsedagen. Hon orkar inte längre hälsa på ute hos oss så hon tyckte det var roligt att vi kom och att hon fick äta lite hembakat!
Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och så gjorde den även den dagen gossen föddes, sa svärmor.
Tog en sväng på småvägar hemåt. Det blev en fin dag och vi avslutade den i soffan vid tv-n med speedway från England!
 
Idag är maken ute och "vallar lastbilen", som han brukar säja, och jag ska ha vävkurs. Vi varpar en ripsväv i lite syrénfärger, bilder kommer.
 
Ha en bra dag! 
 
 
   
 

8 kommentarer:


 1. Grattis i efterskott både till maken och till er bröllopsdag!

  Vilket kalasande det blev, men det är rätt, man ska ta vara på tillfällena att ställa till med fest. Vardagarna är så många.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack så mycket! 46 år, det tänkte jag ju inte på då vi gifte oss...då var det bara vi!!!

   Visst ska man ha kalas ibland och förgylla tillvaron!

   Kram Inger

   Radera
 2. Vilken fest...så mycket goda kakor och tårta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kaffekalas är inte så vanligt längre men eftersom det var på em så blev det kakor och tårta!
   Kram Inger

   Radera
 3. Grattis!
  Tårtan ser så otroligt god ut.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack o tack!
   Ja, tårtan var superb, Budapesttårta, mums!
   Kram Inger

   Radera
 4. Vilken härlig dag ni hade. Lite sent men det är ju bättre än aldrig säger jag Grattis till maken och på er bröllopsdag. Det har ju gått bra även om han fick en annan förmyndare. Vilken massa goda kakor och klart att det är OK med "köbetårta".
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket! Bra o bra , man måste ju jobba med kärleken annars dör den!
   Vår bröllopsdag var så skön! Annars hinner vi bara ta en korv med bröd vid diskbänken!!!
   Kram Inger

   Radera