torsdag 20 september 2012

Surströmming, mums!

Jaha, så var Indianernas, speedwaylaget från Kumla, saga all. Vet inte vad det var som gick på tok i Vetlanda. Deras bana är ju inte rolig att köra på, sand som blir tung när man vattnar banan och när man då hamnar i spruten blir man efter direkt. Det är väl bara att se till att man är först så man inte hamnar i sandspruten, sa kompisen från Vetlanda. Så sant!

Vi har haft "lilla hon" här i veckan, farmors hjälpreda! Hon svängde på sej förklädet och frågade om hon kunde hjälpa till att skära, fast det är väl en vuxenkniv Du har, farmor. Hon fick en annan kniv och skar frukostkorven till grytan! Så dukade hon men hann inte diska, för pappa kom och hämtade henne. Gotjej! Kommer imorgon och ska hjälpa mej att städa.

 
Ikväll var vi hos Siv på syjunta. Hon börjar alltid på hösten för vi äter alltid det här goda hos henne. I och för sej har vi alltid något i matväg nuförtiden + kaffe och kaka. Alla har vi barnbarn så vi har börjat att hantverka igen. Ett tag träffades vi och pratade bara men nu har vi tagit tag i stickorna.
Det goda är naturligtvis surströmming!!! Mandelpotatis, tomater, lök, gräddfil och tunnbröd med messmör, allt nedsköljt med mjölk. Så gott!
 
 
Fast första gången jag var med om att vi skulle äta surströmming så hade de öppnat burken när jag kom men det visste inte jag. Typiskt, tänkte jag, att grannen var tvungen att sprida skit på gärdena just ikväll...och alla små svarta spyflugor som hade kommit också! Men, som sagt, surströmmingsburken var öppnad! Jag smakade faktiskt en då men ikväll , tror jag att jag åt en fem strömmingar.
 
 
Fuskade lite och åt filéad strömming.
 
 
Till kaffet fick vi plommompaj och grädde, så mumsigt!
 
Annars har det varit lugna gatan, sol, regn, blåsigt och ca 15 grader.
 
Fick ett snabbesök av äldstkussen med son och vovve på förmiddagen. Alltid roligt när man får överraskningsbesök! Det sker alltför sällan numera. Förr tittade man in till varandra för en pratstund och kanske en kopp kaffe, helt opretantiöst.
 
Hörru, kram tills vi hörs!
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Jag äter också surströmming, men under viss protest!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Inte nu längre äter jag under protest, nu tycker jag faktiskt det är gott!
   Kram Inger

   Radera
 2. Jag inbillar mig att det är gott, verkligen gott med surströmming, men det är lukten, det vänder sig överallt inuti mig......Tillbehören är ju bara godis! Så det måste liksom bli gott....Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Alltså, det luktar inte så farligt! Hon öppnar burken i en hink med vatten och sedan lägger hon strömmingen på en bädd av enris. Gott är det!
   Kram Inger

   Radera